Top Verhaal.nl bied iedere dag een nieuw topverhaal uit de compleet afgeschreven verhalen van het online verhalen forum OnlineVerhalen.nl

Heartbeat

Met rood behuilde ogen zit Veerle voor de spiegel. Ze kijkt naar zichzelf. Wat is er toch mis met haar? Is het haar golvende bruinrode haar, met de dooie punten? Zijn het de vele sproeten in haar gezicht? Haar te grote slobbertruien? Of is het soms dat ze zo klein is?
Ze schudt 'nee' met haar hoofd, en verbergt haar gezicht in haar handen. Er zijn toch wel meer kleine meisjes? En er zitten zat meisjes met sproeten in haar klas. Toch werd uitgerekend zij gepest.
Ze is gewoon anders. Dat is het. Ze hoort nergens bij. Ze is geen alto, en ook geen gothic. Ze is geen modepoppetje, en ook geen hiphopper. Ze is gewoon Veerle. Een Veerle van 16 jaar oud die niet op de hoogte is van wat er op dat moment in de mode is, of wat er in de hitlijst staat. Qua muziek loopt ze sowieso veertig vijftig jaar achter. Ze leeft in haar eigen wereldje.
En altijd werd ze gepest. Jongens spogen voor haar op de stoep, meisjes wezen haar na. Maar dat was nog niet het ergste. Ze gingen soms in grote groepen om haar heen staan, gooiden delen lunch over haar heen en joelden naar haar. Het was zelfs n keer voorgekomen dat een meisje haar had geslagen, omdat Veerle wat had teruggezegd. Sindsdien heeft Veerle nooit meer iets tegen haar klasgenoten gezegd. Op school zei ze alleen maar wat als de leerkracht haar iets vroeg. Meer durfde ze niet.
De schooldirectie zag uiteindelijk nog maar n oplossing, Veerle Kampen moest worden overgeplaatst naar een andere klas.
Dat de directie daar goed aan had gedaan, zag Veerle niet toen ze het te horen kreeg. Ze was door de pesterijen erg verlegen geworden, en werd alleen al doodsbenauwd van het idee 'een andere klas'.
Ze zit zich nu thuis, op de laatste vrije dag van het paasweekend moed in te praten. Ze trekt haar knien op en legt haar handen er om heen. Ze vindt zichzelf lelijk, en ze vindt zichzelf ouwelijk. Maar alleen omdat iedereen haar dat heeft aangepraat. Een traan rolt vanuit haar helder groene ogen over haar wang op haar slobbertrui.
"Veerle! Kom je eten?" Haar moeder roept haar van beneden. Veerle haalt een zakdoek door haar gezicht en zucht diep.
"Ik kom eraan, mam!"

Lees het complete verhaal..